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The Champagne dilution allele, a dominant mutation to the gene SLC36A1, lightens the coat colour of the horse by diluting the pigment.
Working days 10
Specifiche
Breeds | |
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Gene | |
Organ | |
specimen | Pelo, Sangue in EDTA, Sangue in Eparina, Seme, Tessuto |
Mode of Inheritance | |
Chromosome | |
Year Published |
Informazioni generali
The Champagne dilution allele, a dominant mutation to the gene SLC36A1, lightens the coat colour of the horse by diluting the pigment. The skin of Champagne-diluted horses is pinkish/lavender toned and becomes speckled with age; the speckling is particularly noticeable around the eye, muzzle, under the tail, udder and sheath. The eye colour is blue-green at birth and darkens to amber as the horse ages.
It is found in breeds as Quarter Horses, Paint Horses, Tennessee Walkers, American Saddle Breds, Missouri Fox Trotters, Miniature Horses and other breeds in which these are bred in.
Caratteristiche cliniche
Lo champagne ha i seguenti effetti sui colori di base del mantello dei cavalli: castagno / acetosa -> champagne oro: un colore del corpo dorato e spesso una criniera e una coda color lino. I cavalli champagne dorati sono visivamente simili ai cavalli palomino. Bay/Brown -> Amber champagne: un colore del corpo marrone con punti marroni (a volte indicato come ambra Buckskin.) Black -> Classic champagne: un corpo marrone più scuro con punti marroni.
Informazioni aggiuntive
Un cavallo può anche portare mutazioni per altri geni modificatori che possono influenzare ulteriormente il colore del suo mantello. Il test di diluizione Coat Colour Champagne (P853) verifica lo stato genetico del gene SLC36A1. Questo gene ha due varianti (alleli). L'allele dominante Ch provoca la diluizione e l'allele recessivo N non ha effetto sul colore di base.
Le razze specifiche non sono definite.
Riferimenti
Pubmed ID: 18802473
Omia ID: 1263