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P853

Il gene della diluizione dello Champagne alleggerisce il colore del mantello del cavallo diluendolo.

Working days 10

Specifiche

Breeds

Gene

Organ

specimen

Hair, Blood EDTA, Blood Heparin, Semen, Tissue

Mode of Inheritance

Chromosome

Year Published

Informazioni generali

Il gene della diluizione dello Champagne alleggerisce il colore del mantello del cavallo diluendolo. La pelle dei cavalli diluiti con champagne è tonica di rosato / lavanda e diventa macchiata di età; lo speckling è particolarmente evidente intorno all’occhio, al muso, sotto la coda, la mammella e la fiena. Il colore degli occhi è blu-verde alla nascita e si scurisce all’ambra con l’invecchiamento del cavallo.

Caratteristiche cliniche

Champagne has the following effects on the basic coat colours of horses: Chestnut/Sorrel -> Gold champagne: a gold body colour and often a flaxen mane and tail. Gold champagne horses are visually similar to palomino horses. Bay/Brown -> Amber champagne: a tan body colour with brown points (sometimes referred to as amber Buckskin.) Black -> Classic champagne: a darker tan body with brown points.

Informazioni aggiuntive

A horse can also carry mutations for other modifying genes which can further affect its coat colour. The Coat Colour Champagne dilution test (P853) tests for the genetic status of the SLC36A1 gene. This gene has two variants (alleles). The dominant allele Ch results in the dilution and the recessive allele N does not have an effect on the basic colour.

Specific breeds are undefined.

Riferimenti

Pubmed ID: 18802473

Omia ID: 1263

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